4 Julai 2019 (Hong Kong)—

Kumpulan MultiBank, salah satu broker utama dan broker CFD di seluruh dunia, mengalu-alukan penyertaan Artur Filipowicz sebagai Ketua Insitusi Jualan baru Kumpulan.

Filipowicz mempunyai pengalaman lebih 15 tahun dalam bidang kewangan, dan sebelum ini Ketua Institusi Jualan (Eropah & APAC) untuk Bank Dukascopy dan Institusi Jualan Kanan di Bank Swissquote di mana beliau bekerja pada pengambilalihan, pembangunan perniagaan dan nasihat klien institusi di Switzerland , Eropah dan Asia Pasifik.

Pelantikan Filipowicz adalah pada masa apabila Kumpulan melihat dengan ketara bagi mengembangkan perniagaan institusinya dalam tahun-tahun akan datang. Dengan hubungan sedia ada MultiBank dengan penyedia kecairan, bank institusi, penyedia teknologi, digabungkan dengan kepakaran Filipowicz, Kumpulan berharap untuk membangun dan mengukuhkan perkhidmatan institusinya untuk membantu perniagaan pembrokeran dalam mencapai matlamat perniagaan mereka.

Berhubung dengan pelantikannya, Filipowicz menyatakan, "Saya gembira untuk menyertai MultiBank dalam peranan yang menarik dan mencabar ini. MultiBank mempunyai kepakaran dan keupayaan teknologi untuk menyediakan perdagangan, kecairan dan pelaksanaan yang berkualiti tinggi pada keadaan dagangan yang kompetitif untuk pasaran institusi dan peniaga profesional. Saya tidak sabar untuk mengetuai pasukan dalam melayani pelanggan institusi kami di seluruh dunia. "